> Webevents / Digitaal college ‘To teach or not to teach?’

Webevents / Digitaal college ‘To teach or not to teach?’

Datum: 
woensdag, 17 maart, 2021 tot dinsdag, 29 juni, 2021
Tijd: 
19:30 tot 20:30
Locatie: 
Online
Onderwijsloket Banner Webevent 2021

Meld je aan voor de webevents van het Onderwijsloket!

Vanwege het succes van de 10 webevents van vorig jaar, organiseert het Onderwijsloket tot en met de zomer opnieuw 5 webevents (en straks na de zomer  weer 5). De webevents zijn nog steeds gratis en de opzet en de insteek van deze digitale sessies is onveranderd: een van de adviseurs van het Onderwijsloket gaat een uur lang in gesprek met twee ervaringsdeskundigen. Dat zijn mensen die de overstap naar het onderwijs hebben gemaakt. Deelnemers kunnen via de chat live vragen stellen aan de sprekers. Ieder webevent hebben we andere sprekers uitgenodigd uit de verschillende sectoren, met ieder zijn of haar eigen traject en functie, maar de hoofdboodschap is sector- en functieoverstijgend: als je een overstap naar een baan in het onderwijs overweegt, is het belangrijk dat je je goed oriënteert en het Onderwijsloket kan je daarbij helpen. Ons doel is daarom drieledig: informeren over het belang van goed oriënteren op mogelijke routes, enthousiasmeren over werken in het onderwijs en activeren om de website van het Onderwijsloket te bezoeken en bij vragen contact op te nemen met het Onderwijsloket. De doelgroep voor ons webevent is dus breed: potentiële overstappers in heel Nederland. De events zijn bedoeld als een heel laagdrempelige activiteit, waar je alleen maar luisterend aan kunt deelnemen, of waar je actief live je vragen kunt stellen.

Er kunnen per event opnieuw maximaal 50 mensen meedoen. Via www.onderwijsloket.com/webevents kunnen geïnteresseerden alle informatie vinden en zich aanmelden voor een van deze webevents.

Informatie en aanmelden webevents

To teach or not to teach? That's the question!

Heb jij het in je om leraar te worden? Kom erachter tijdens dit digitale college!

Vorig jaar hebben we als pilot een digitaal college georganiseerd in samenwerking met Arend Jan Zwarteveen (bekend van de training Zin in Lesgeven). De pilot was een succes en dus organiseren we tot de zomer nog twee keer dit college (in maart en juni 2021), op dezelfde manier. De vragen die centraal staan in dit event zijn ‘Past het onderwijs bij mij?’, ‘Is leraar worden iets voor mij?’ en ‘Ben ik geschikt voor het onderwijs?’. Dat zijn namelijk vragen die wij als adviseurs niet goed kunnen beantwoorden (wij geven objectieve informatie en advies over de routes) maar het zijn wel vragen die onze doelgroep heeft (en jouw doelgroep vast ook). Arend Jan neemt deelnemers mee door inzichten hierover uit de literatuur te delen, over bepaalde factoren die kunnen voorspellen of je goed past bij het onderwijs. Het is de bedoeling dat deelnemers tijdens dit digitale college zelf gaan nadenken over het antwoord op die vragen. Het aantal deelnemers dat mee kan doen aan dit college is onbeperkt en deelname is opnieuw gratis.

Via www.onderwijsloket.com/digitaalcollege kunnen geïnteresseerden alle informatie vinden en zich aanmelden.

Informatie en aanmelden digitaal college

VOL = VOL

Er zijn voor ieder webevent 50 plekken beschikbaar. Is het webevent waarvoor je je wilt aanmelden vol? In het najaar van 2021 organiseert het Onderwijsloket weer een serie webevents.

Leerwerkloket: