> EVC

EVC

EVC staat voor Erkenning Verworven Competenties (Ervaringscertificaat); het meten en waarderen van verworven competenties van medewerkers in bedrijven/organisaties. Het instrument EVC brengt de kennis en kunde in beeld die mensen opgedaan hebben in werk (maar ook in privé leven: vrijwilligerswerk etc.). De essentie van EVC is erkennen dat leren niet alleen op school gebeurt, maar ook in andere leeromgevingen zoals de werkvloer.
EVC beoogt deze competenties te waarderen en te erkennen zodat deze verzilverd kunnen worden in certificaten, vrijstellingen of diploma’s.

Medewerkers zijn en máken de organisatie. Door hun kennis en vaardigheden zorgen zij voor een goede dienstverlening en dragen bij aan de continuïteit daarvan. Daarom is het raadzaam de kennis en ervaring van medewerkers te laten kwalificeren door middel van een EVC-procedure. Dat versterkt uw organisatie op verschillende manieren.

Doe de Quick Scan

Om te weten of een Ervaringscertificaat iets voor u is, kunt u een korte test doen.

Doe de Quick Scan!

EVC-Procedure

Voor meer informatie over de EVC-procedure.

Filmpjes Ervaringscertificaat

Meer weten en zien over het Ervaringscertificaat?

Wat doet het Leerwerkloket Utrecht voor u?

Bent u op zoek naar (andere) EVC-aanbieders, dan kunt u met uw vragen terecht bij het Leerwerkloket Utrecht.

Het Leerwerkloket Utrecht maakt de EVC-procedure makkelijker. Het Leerwerkloket Utrecht heeft alle EVC-aanbieders landelijk in kaart gebracht. Het Leerwerkloket Utrecht adviseert over de EVC-aanbieder in uw regio. Bovendien monitoren wij de voortgang van de EVC-procedure. Daarnaast kunnen wij een voortraject verzorgen om te bekijken of en welk EVC-traject zinvol is. Aan een voortraject zijn kosten verbonden.