> Actieplan Jeugdwerkloosheid 2015-2016

Actieplan Jeugdwerkloosheid 2015-2016

In 2015 en 2016 gaan 15 gemeenten in de regio Utrecht-Midden door met de aanpak van jeugdwerkloosheid. Er zitten nog altijd 1500 jongeren in de bijstand en 3000 jongeren staan ingeschreven als werkzoekend.

Het actieplan in het kort

Het Actieplan Jeugdwerkloosheid 2015-2016 bouwt voort op de aanpak van het vorige actieplan. Met extra ondersteuning voor kwetsbare jongeren. De opdracht van de regionale jobhunters voor jongeren wordt uitgebreid met de taak om jongeren te plaatsen op leerwerkplekken. De deelnemende gemeenten werken zelf mee door jongeren stages aan te bieden. Verder is er in het actieplan aandacht voor het in stand houden en uitbreiden van het netwerk rond jeugdwerkloosheid. Dit is in de afgelopen jaren opgebouwd.  

Sommige partijen krijgen geen subsidie van het actieplan jeugdwerkloosheid. Zij ontvangen subsidie uit het Europees Sociaal Fonds. Deze ESF projecten worden ook begeleid vanuit het Actieplan.

Subsidie voor werkgevers

U kunt subsidie aanvragen vanuit het Actieplan Jeugdwerkloosheid:

Startersbonus

  • Contract gestart in 2014,
  • minimaal 6 maanden,
  • minimaal 24 uur per week

Leermeestervoucher

  • BBL-contract (leerwerkplek)
  • gestart in 2014
  • minimaal 12 maanden 

De subsidieregeling voor 2014 is afgesloten. Binnenkort gaat het formulier online waarmee u subsidie kunt aanvragen voor een jongere die u in 2015 in dienst heeft genomen.

Initiatieven en evenementen

10 september: netwerkborrel voor initiatieven en werkgevers. Meer informatie en een uitnodiging volgt binnenkort. 

Voor een overzicht met alle initiatieven en aankomende evenementen voor jongeren kunt u gebruik maken van de Actieplanwijzer.

Meewerkende gemeenten

Het Actieplan Jeugdwerkloosheid Utrecht-Midden is een samenwerking van: Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist.

Categorieën: