> Werkzoekend of scholier

Werkzoekend of scholier

Scholieren:

Als je op school zit en je wilt een BBL- opleiding volgen, dan heb je een leerwerkbaan nodig. Je gaat een arbeidscontract aan met een erkend leerwerkbedrijf en je sluit met het bedrijf én de school een Praktijkovereenkomst (POK). Daarnaast laat je je bij school inschrijven. ook dat gaat met een formulier: een onderwijsovereenkomst (OOK).

ROC's laten je niet meer toe op een BBL-opleiding als je geen werkgever hebt die je een leerwerkbaan kan bieden. Het Leerwerkloket Utrecht kan je daar misschien bij helpen. Maak daarom een afspraak met onze adviseurs: utrecht@lerenenwerken.nl

Werkenden:

Heb je werk, maar wil je je laten bij- op of omscholen: het Leewerkloket Utrecht kan je van advies dienen: ook over mogelijke financiële tegemoetkomingen.

Werkzoekenden:

Als je een uitkering hebt, wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk uit. Ook als je geen uitkering hebt, ben je wellicht op zoek naar werk. Vaak zul je zien dat je oude opleiding en je werkervaring niet meer aansluit bij de eisen van vandaag. Via een Leerwerktraject zijn er wellicht wel mogelijkheden.

Algemene informatie over Leren en Werken