> Werkzoekend of scholier

Werkzoekend of scholier

Werkzoekenden

De Coronacrisis laat haar sporen na. De arbeidsmarkt is in korte tijd ingrijpend gewijzigd en veel ondernemers hebben moeite om hun hoofd boven water te houden. Dit heeft grote gevolgen voor werknemers. Een aantal verliest (gedeeltelijk) hun baan en is op zoek naar ander werk en/of opleiding. Een door het UWV gemaakt overzicht geeft aan in welke sectoren op dit moment de kans op het vinden van een baan het grootst is. 
Let op: gezien de bijzondere omstandigheden op de arbeidsmarkt proberen we de lijst zoveel mogelijk te actualiseren.

Arbeidsmarkteffecten corona-crisis -
inventarisatie acute tekorten en overschotten

Ook als u geen uitkering heeft, bent u wellicht op zoek naar werk. Vaak zult u zien dat de oude opleiding en werkervaring niet meer aansluit bij de eisen die werkgevers vandaag de dag stellen. Via een Leerwerktraject zijn er wellicht wel mogelijkheden.

Als Leerwerkloket Utrecht staan we graag voor u klaar; met advies en ondersteuning of gewoon een gesprek, via telefoon of videobellen via WhatsApp.

Werkenden

Heeft u werk, maar wilt u zich laten bij- op of omscholen, of zoekt u iets anders? Het Leerwerkloket Utrecht is er voor advies. Hiervoor hebben we speciaal een Loopbaan oriëntatieadvies spreekuur ingericht. Je kunt kosteloos één of meerdere gesprekken aanvragen. Het spreekuur wordt vanuit het Leerwerkloket online bemenst door 2 adviseurs. Eén is afkomstig vanuit het onderwijs, de ander is gedetacheerd vanuit het UWV.  Hierdoor kunnen we veel vragen over loopbanen en over onderwijsmogelijkheden beantwoorden. Ook voor vragen omtrent mogelijke financiële tegemoetkomingen kunt u bij ons terecht.

Ook voor werkenden staan we dus graag voor u klaar: met advies en ondersteuning of gewoon een gesprek, via telefoon of videobellen via WhatsApp. Alvast thuis ontdekken wat uw mogelijkheden zijn?

Aan de slag met je loopbaan

Studenten/scholieren

Als je op school zit en je wilt een BBL- opleiding volgen, dan heb je een leerwerkbaan nodig. Je gaat in dit geval 1 dag per week naar school en werkt de overige dagen. Je gaat een arbeidscontract aan met een erkend leerwerkbedrijf en sluit met het bedrijf én de school een Praktijkovereenkomst (POK) af. Daarnaast laat je je bij school inschrijven. ook dat gaat met een formulier: een onderwijsovereenkomst (OOK).

Omdat het wel eens moeilijk kan zijn om na de Coronacrisis een BBL-baan te vinden, geven sommige ROC’s je meer tijd om een baan te vinden. Dit kan per ROC verschillen. Neem daarom altijd eerst contact op met het ROC van je keuze. Het Leerwerkloket Utrecht kan je helpen bij het vinden van een Leerwerkbaan. Maak een afspraak met onze adviseur Ali Benaissa. Je kunt hem bereiken door te bellen (06-549 70 139) of te mailen: utrecht@leerwerkloket.nl. Het makkelijkste is om het Contactformulier in te vullen!

Mocht je vragen hebben die te maken hebben met het kiezen van een bepaalde vervolgstudie, een MBO of HBO-opleiding, neem dan contact op met Jaco Ermstrang. Dit kan het best via bovenstaand mailadres of door het invullen van het contactformulier. Bellen kan natuurlijk ook: 06-519 81 324. Wil je alvast thuis online aan de slag?

Meer informatie online aan de slag

 

Uitgebreide Competentietest (CTC-test)

Onder het kopje “Aan de slag met je loopbaan” vind je testen die je zelf kunt maken en waardoor je meer inzicht krijgt over jouw talenten en welke beroepen hierbij passen. Je vindt hier o.a. persoonlijkheids-, interesse- en beroepskeuzetesten. Je kunt deze zelf online invullen en daarna de uitslag bekijken. De testen zijn voor iedereen toegankelijk. Ze geven een beeld van jouw talenten en mogelijkheden.

Binnen het Leerwerkloket bestaat er ook een uitgebreide Competentietest (CTC-test). Deze wetenschappelijk onderbouwde test gaat dieper in op jouw interesses en mogelijkheden. Als je deze test hebt gemaakt volgt er altijd een persoonlijk gesprek met een van onze adviseurs, waarin we de belangrijkste conclusies bespreken. Maar hieraan voorafgaand onderzoeken we of het maken van een CTC-test een meerwaarde heeft voor  jouw ‘ontdekkingsreis’ naar talenten, mogelijkheden en kansen op het vinden van een (leerwerk)baan.

Ben je geïnteresseerd? Neem contact op met het LeerwerkLoket Utrecht. Mail ons: utrecht@leerwerkloket.nl. Bellen kan natuurlijk ook: 06-549 70 139.

Maak kennis met de adviseurs van het Leerwerkloket