> Verzorgende IG BBL 3 (NIEUW)

Verzorgende IG BBL 3 (NIEUW)

Basisinformatie

Type traject: 
BBL
Functieomschrijving: 

In 15 maanden MBO 3 Verzorgende Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT)

Als verzorgende IG ondersteunt u cliënten die kortdurende (bijvoorbeeld na ziekenhuisopname) of langdurende zorg nodig hebben. De verzorgende-IG in de VVT richt zich erop om zorg uit te voeren in een vertrouwelijke sfeer. U werkt onder meer in verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg of de gehandicaptenzorg.

Beroep van Verzorgende

Als Verzorgende IG VVT begeleidt u de zorgvrager of cliënt op psychosociaal en sociaal-maatschappelijk gebied. Tevens helpt u hem/haar zelfredzaam te worden. U stimuleert en ondersteunt hem of haar waar nodig bij het huishouden, wonen en de persoonlijke basiszorg.

Binnen uw werk heeft u niet alleen te maken met de zorgvrager, maar ook met andere deskundigen zoals de helpende Zorg & Welzijn, verpleegkundigen, artsen, paramedici en sociaal agogische werkers.

Voor wie?

Werkt u in een zorginstelling, heeft u 3 jaar havo/vwo onderwijs gevolgd of beschikt u over een diploma vmbo k-gt of mbo-2? Dan kunt u in 15 maanden het mbo 3 diploma Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) Verpleeg- en verzorgingshuizen (VVT) halen.

Geschikte werkplek

Een belangrijk deel van het leren in het mbo vindt plaats in de praktijk. Ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd. De BPV volgt u bij een werkgever die door SBB erkend is als leerbedrijf. U werkt gedurende de gehele opleiding minimaal 24 uren per week in de praktijk.

Op werk, school of thuis studeren

De opleiding is zo opgezet dat het grootste deel van de opleiding uit praktijkleren bestaat. U werkt als beginnend verzorgende-IG onder begeleiding. U krijgt 1x per 14 dagen les op school van 15.00 tot 21.00 uur. Daarnaast zijn er webinars van 2,5 uur per week waar u thuis achter de computer aan deel kunt nemen.

Situatie van doelgroep: 
Werkend
Scholier
Voortijdig schoolverlater
AG (WAO, WIA, WGA, Wajong, ZW)
Participatiewet
WW
NUG (Niet-UitkeringsGerechtigde)
Starter

Opleidingstraject

Duur opleiding: 
15 maanden
Startdatum: 
Half januari 2019
Soort diploma: 
MBO 3 Verzorgende Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT)

Toelatingseisen

Opleidingsniveau: 
U werkt in een zorginstelling, heeft u 3 jaar havo/vwo onderwijs gevolgd of beschikt u over een diploma vmbo k-gt of mbo-2

Dienstverband

Meer informatie: 

Informatie

Informatie over deze vacature kunt u verkrijgen bij het Leerwerkloket  Utrecht, Ali Benaissa, tel 06-549 70 139.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door het opsturen van uw cv en korte motivatiebrief.
Dit kunt u sturen naar utrecht@lerenenwerken.nl onder vermelding van de functie waarvoor u solliciteert.