> Kraamverzorgende (NIEUW)

Kraamverzorgende (NIEUW)

Basisinformatie

Type traject: 
Leerwerkbaan
Functieomschrijving: 

Uniek omscholingsproject: kraamverzorgende worden in 15 maanden.

Wil jij werk doen waarmee je verschil maakt? Wil jij bijdragen aan de beste start voor moeder en pasgeboren kind? Heb jij een warme persoonlijkheid, ben je zorgzaam, dienstverlenend en leergierig? Laat je dan omscholen tot kraamverzorgende bij Naviva Kraamzorg. 

In 15 maanden word je opgeleid tot kraamverzorgende. Een unieke kans, want je opleiding wordt geheel betaald door Naviva en na afloop krijg je meteen een contract. Je hoeft geen zorgachtergrond te hebben, al is het natuurlijk een voordeel als je dat wel hebt. De opleiding is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen Naviva Kraamzorg, het WSP en ROC Midden Nederland en Deltion College. Met als doel: mensen die nu – om welke reden dan ook - geen werk hebben aan de baan helpen die bij hen past. 

Jij als kraamverzorgende

Misschien heb jij al eens kennis gemaakt met het beroep kraamverzorgende, omdat je zelf kraamzorg hebt ontvangen. Misschien is het helemaal nieuw voor je. Maakt niet uit. Wij zeggen altijd ‘kraamverzorgende word je niet, dat ben je’. Daarmee bedoelen we dat het een vak is voor mensen die graag zorgen en dienstverlenend zijn. Mensen met een warme persoonlijkheid, die van die eerste week thuis met een baby een feestje maken en tegelijk super alert zijn. Als kraamverzorgende sta je klaar voor moeder en kind in de kraamtijd. Jij bent hun steun en toeverlaat. Je waakt over de gezondheid en het welzijn van het gezin. Je doet de dagelijkse gezondheidscontroles, geeft voorlichting en instructie over voeding, verzorging en veiligheid en biedt ondersteuning waar nodig. Aan het eind van de kraamtijd zorg jij ervoor dat de ouders zelfstandig en zelfverzekerd voor hun kindje kunnen zorgen.

De opleiding

Je volgt in ongeveer 15 maanden tijd de Beroepsbegeleidende Leerweg aan het ROC Midden Nederland in Amersfoort. Naviva betaalt de opleidingskosten. De eerste zes maanden behoud je je WW-uitkering en daarna ontvang je een leerlingensalaris. Ben je geslaagd? Dan biedt Naviva jou graag het contract dat bij je past! Het leerwerktraject bestaat uit een mooie mix tussen praktijk en theorie. De lessen volg je via het ROC Midden Nederland. Je draait daarnaast volop mee als kraamverzorgende bij de cliënt thuis. Vanaf zes maanden kun je al zelfstandig aan het werk. De opleiding start in juni 2021.

Waarom Naviva?

Naviva is de koploper in de kraamzorg. Bij Naviva word je opgeleid tot Babyexpert, zodat je jonge ouders de allerbeste start geeft. Naviva is een groot en professioneel bedrijf, waar alles gewoon goed is geregeld.

Dit is wat Naviva jou biedt:

  • Je werkt in dagdiensten, dus je hoeft niet ’s nachts je bed uit
  • Je werkt in je eigen regio in een klein, zelfstandig team
  • Na het behalen van de opleiding krijg je een contract op maat (je kunt zelfs enkel werken tijdens schooltijden!)
  • Je leert van ons de nieuwste technieken en inzichten (Dunstan babytaal, draaiend verzorgen, babymassage)
  • Je krijgt de mogelijkheid tot het volgen van diverse opleidingen en trainingen
  • Je hoeft niet te assisteren tijdens bevallingen. Wil je dit juist wel? Dan is er de mogelijkheid om verder te leren voor partus-assistent (assistentie tijdens bevallingen).
Situatie van doelgroep: 
Participatiewet
WW

Opleidingstraject

Duur opleiding: 
15 maanden.
Startdatum: 
De opleiding start in juni 2021.
Soort diploma: 
Kraamverzorgende

Dienstverband

Meer informatie: 

Informatie

Informatie over deze vacature kunt u verkrijgen bij het Leerwerkloket  Utrecht, Ali Benaissa, tel 06-549 70 139.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door het opsturen van uw cv en korte motivatiebrief.
Dit kunt u sturen naar utrecht@leerwerkloket.nl onder vermelding van de functie waarvoor u solliciteert.