> Geslaagde voorlichtingsbijeenkomst Defensie in Amersfoort

Geslaagde voorlichtingsbijeenkomst Defensie in Amersfoort

Sporten Jongerenmiddag defensie

Die zijn ruimer dan men doorgaans denkt: naast militaire functies kun je er bijvoorbeeld ook werken in de zorg, administratie, logistiek, facilitair en technische dienst. Aan deze voorlichtingsbijeenkomsten wordt ruime bekendheid gegeven via onder meer posters, mailings, Twitter en vanuit de Werkmap.

Woensdag 16 september 2015 organiseerden de Leerwerkloketten Utrecht, regio Amersfoort en Gooi- en Vechtstreek, samen met de WerkgeversServicepunten Utrecht-Midden, Utrecht Oost en Hilversum en met Defensie zelf voor de zesde maal een voorlichtingsbijeenkomst in de Bernhardkazerne in Amersfoort; de eerste was in 2013. Deze kennismaking met de praktijk trekt elke keer zo’n vijftig jongeren, van wie er na afloop rond de twintig serieuze belangstelling tonen voor werken bij een van de Defensie-onderdelen Landmacht, Luchtmacht, Marine en Marechaussee.
Jan Bijvank van Leerwerkloket Utrecht: “Ditmaal kreeg de kazerne maar liefst zestig bezoekers. Na een algemene inleiding over wat werken bij Defensie zoal inhoudt, kregen de deelnemers over elk krijgsmachtsonderdeel afzonderlijk een voorlichting. De jongeren luisterden geboeid en stelden na afloop vele vragen. Na een korte pauze werd de groep afgemarcheerd - dat was even wennen!- naar het sportveld waar ze onder leiding van een sportinstructeur zelf aan de slag mochten. Aan het eind van de middag kregen de deelnemers uitleg over hoe je kunt solliciteren.”