> Buschauffeur

Buschauffeur

Basisinformatie

Type traject: 
Leerwerkbaan
Functieomschrijving: 

Verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en flexibiliteit.

De taak van een chauffeur personenvervoer is het vriendelijk, comfortabel, veilig en op tijd vervoeren van passagiers. Je bent trots op je bus; als gastheer/vrouw zorg je ervoor dat het interieur netjes blijft en dat de passagiers hun eigendommen bij het verlaten van de bus meenemen.

Het betekent echter ook dat je je in elke situatie alleen moet kunnen redden en problemen zo goed mogelijk moet proberen op te lossen. Denk hierbij aan een onverwachte file of een passagier die niet wil betalen. Wij zijn daarom op zoek naar mensen die zelfstandig kunnen werken en betrouwbaarheid en flexibiliteit hoog in het vaandel hebben staan.

Het gezicht van het vervoersbedrijf

Als buschauffeur ben je het gezicht van het vervoersbedrijf. Het is daarom van belang dat je je correct en klantvriendelijk gedraagt. Met jouw dienstverlenende houding ben je in staat om met de meest uiteenlopende mensen te communiceren. Zo vergroot je op natuurlijke wijze het gevoel van veiligheid in jouw bus.

Veiligheid en verantwoordelijke rijstijl

Je hebt een prettige en rustige rijstijl. Zo zorg je ervoor dat je de passagiers veilig en stipt op tijd op hun bestemming aflevert. Met het voertuig waarin je rijdt, ga je zorgvuldig om. Het materiaal is erg kostbaar. Je bent in staat eenvoudige storingen aan de bus te lokaliseren. Bij problemen treed je zelfstandig op. Dit betekent onder andere dat je maatregelen treft bij een ongeval. Tijdens de opleiding komen deze onderwerpen uitgebreid aan de orde.

Onregelmatige werktijden en lange dagen

Het personenvervoer gaat van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat door. Dit betekent dat je vaak gebroken diensten en op onregelmatige tijden werkt: ‘s ochtends vroeg, ‘s avonds laat, in het weekend en tijdens feestdagen.

Daar staat tegenover dat je vrij bent als anderen aan het werk zijn. Onregelmatige werktijden lenen zich ook uitstekend voor parttime mogelijkheden. Zo kan je werk en privé prima combineren.

Wat vragen wij?

Buschauffeur is een mooi maar beslist geen eenvoudig beroep; het is meer dan het besturen van een bus. Als chauffeur beschik je over een meer dan gemiddelde rijvaardigheid. Je bent representatief, servicegericht en een volwaardig gastheer/vrouw van het vervoersbedrijf. Daarnaast ben je stressbestendig en beschik je over een flexibele instelling; rijden onder tijdsdruk en onregelmatige werktijden zijn voor jou geen probleem.

Je beheerst de Nederlandse taal goed (woord en geschrift). Ook bezit je een geldig Nederlands rijbewijs B en beschik je over eigen vervoer. Daarnaast ben je minimaal 21 jaar en heb je ten minste een afgerond mbo-diploma op zak.

Wat bieden wij?

We bieden je een opleiding tot buschauffeur en vervolgens werk je bij onze opdrachtgevers in het openbaar vervoer. De opleiding begint met een theoretisch deel; het diploma vakbekwaamheid. Daarna volgt de praktijk; het rijbewijs D, een toets op besloten terrein en een praktische toets.

Als je eenmaal geplaatst bent bij een openbaar vervoersbedrijf ga je lijnenverkenning doen. Daarmee heb je voldoende bagage om als buschauffeur aan de slag te gaan.

Ben jij al buschauffeur en wil je graag aan de slag? Dan stellen we jou gelijk voor bij één van onze opdrachtgevers in het openbaar vervoer. Er zijn mogelijkheden om zowel fulltime als parttime te werken.

Functie-eisen

  • 21 jaar of ouder
  • in bezit van rijbewijs B en eigen vervoer
  • Nog nooit een rijontzegging gehad
  • wenselijk: meer dan één jaar rijervaring
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed
  • sociaal
  • zelfstandig
  • representatief
  • flexibel inzetbaar
  • referentie(s) kunnen overleggen

Gedurende de opleiding

De opleiding duurt 3 maanden waarin je in de uitkeringssituatie blijft c.q. nog geen inkomen ontvangt. Ben je nugger of werkende dan moet je gedurende de opleidingsperiode zelf in je levensonderhoud voorzien .

Situatie van doelgroep: 
AG (WAO, WIA, WGA, Wajong, ZW)
Participatiewet
WW

Opleidingstraject

Duur opleiding: 
3 maanden

Toelatingseisen

Rijbewijs: 
B
Eigen Vervoer: 
Wel nodig
VOG vereist: 
Ja

Dienstverband

Meer informatie: 

Informatie

Informatie over deze vacature kunt u verkrijgen bij: Leerwerkloket Utrecht, Ali Benaissa, tel. 06-54970139.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door het opsturen van uw cv en korte motivatiebrief.
Dit kunt u sturen naar utrecht@lerenenwerken.nl onder vermelding van de functie waarvoor u solliciteert.