> Basis Vakopleiding Elektrotechniek

Basis Vakopleiding Elektrotechniek

Basisinformatie

Type traject: 
Leerwerkbaan
Functieomschrijving: 

Elektrotechniek is overal, bijna alles wat we gebruiken heeft stroom nodig. Om de opgewekte stroom van de elektriciteitscentrales naar de fabrieken, machines, kantoren en huiskamers te krijgen hebben we elektrotechnici nodig. Het werk van een elektrotechnicus kan bestaan uit de aanleg van elektrische systemen of het trekken en aansluiten van datakabels in kantoren maar ook het aanleggen of onderhouden van complete bedrijfsinstallaties in de industrie.

Hoe ziet de opleiding er uit ?

Gedurende een periode van vier weken leren wij je de basisprincipes van het vak elektrotechniek. Je leert hoe je veilig huisinstallaties kunt installeren conform de daarvoor gestelde normen. De opleiding is grotendeels gericht op praktijkopdrachten en daarnaast zal ook de nodige theorie aan bod komen.

Aanvang, duur en locatie

Het traject start op 25 november 2019 en gaat in totaal 4 weken duren. De opleidingslocatie is Breukelen.

Toelatingseisen, wat moet je hebben ?

Allereerst moet je enige aantoonbare werkervaring hebben in elektrotechniek. Je vooropleiding moet een afgeronde opleiding zijn op minimaal VMBO niveau waarbij de richting niet van belang is. Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een must en als je in het bezit bent van een rijbewijs dan is dat een pré. Je moet fulltime inzetbaar zijn en een flexibele instelling hebben in verband met het werken op verschillende locaties. Omdat de werkzaamheden best zwaar kunnen zijn moet je fysiek in een goede conditie zijn en doorzettingsvermogen hebben. Betrouwbaarheid en afspraken nakomen zijn voor jou vanzelfsprekend.

Wat heeft de uitzendorganisatie te bieden ?

Naast een goed betaalde baan en een betaalde opleiding biedt de uitzendorganisatie jou een uitgelezen kans om carrière te maken binnen de elektrotechniek. Een goed opgeleide elektromonteur is een vakman waar altijd vraag naar is. Deze kans zal jouw carrière dus een enorme boost geven.

Wat is uiteindelijk het resultaat ?

Na het afronden van de opleiding ben je in het bezit van een arbeidsovereenkomst en beheers je de basisvaardigheden van de elektrotechniek. Vanuit de uitzendorganisatie zal je op uitzendbasis worden ingezet bij onze opdrachtgevers en mag je onder leiding en toezicht van een ervaren monteur laten zien wat je geleerd hebt.

Wat zijn de mogelijkheden om verder te leren ?

Na het behalen van de basis vakopleiding is het ook mogelijk om je verder te ontwikkelen binnen de elektrotechniek. Nadat je eerst een aantal maanden praktijkervaring hebt opgedaan zal je samen met jouw accountmanager een opleidingsplan gaan maken. De uitzendorganisatie is een erkend leerbedrijf en biedt diverse BBL varianten aan.

Situatie van doelgroep: 
Werkend
Scholier
Voortijdig schoolverlater
AG (WAO, WIA, WGA, Wajong, ZW)
Participatiewet
WW
NUG (Niet-UitkeringsGerechtigde)
Starter

Opleidingstraject

Duur opleiding: 
4 weken
Soort diploma: 
Basis vakopleiding

Toelatingseisen

Opleidingsniveau: 
Allereerst moet je enige aantoonbare werkervaring hebben in elektrotechniek en je beschikt over VCA. Je vooropleiding moet een afgeronde opleiding zijn op minimaal VMBO niveau.

Dienstverband

Meer informatie: 

Informatie

Informatie over deze vacature kunt u verkrijgen bij het Leerwerkloket  Utrecht, Ali Benaissa, tel 06-549 70 139.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door het opsturen van uw cv en korte motivatiebrief.
Dit kunt u sturen naar utrecht@lerenenwerken.nl onder vermelding van de functie waarvoor u solliciteert.